CASTAMATIC Features

Jan. 28, 2020

LANGYOS ÉS FORRÓ FÉLTÉKENYSÉG, AZ ÖNMAGUNKTÓL MEGTAGADOTT SZERETET, ALKOHOL ÉS MENTÁLIS PROBLÉMÁK


„Valami történt veled, amiről nem beszélsz, amiről nem gondolkodol. Tévhiteid vannak, valamit elhitettek veled, valamit félreértettél, valami nagyon fájt és mégegyszer nem akarod, hogy fájjon. Valami komplex dolog történik itt. Mert aki nem engedi meg másoknak, hogy szeressék őt, az tulajdonképpen bántalmazza önmagát. Ha tényleg valódi szeretetről van szó. Ez olyan, mint ha azt mondanám, hogy a Nap önzetlenül szeret mindenkit, és én nem megyek ki a napra, én egy nagy árnyékos sötétségben élek, mert én nem érdemlem meg a napsugarat. Hát a Napnak tök mindegy, hogy ki vagyok! Nem lehet megérdemelni a Nap melegét. El kell fogadni. Örülni kell neki. Egy csoda. Hogy van a Nap és hogy pontosan úgy ég és égeti fel önmagát, amíg el nem fog múlni, hogy lehessen élet a Földön. Hát ezért csak hálás lehet az ember, ezt nem kell megérdemelni. Ez nem lehet megérdemelni! Én nem érdemlem meg, hogy engem szeressenek. És ha valaki azért szeret, mert én megérdemlem, az nem szeretet. De az, hogy bűntudatod van, ha jól érzed magad esetleg valakivel – valaki fogolyként tartott, lehet, hogy amikor pici voltál, hogy nem szabadott neked megengedni senkinek, hogy téged szeressenek. Ilyesmi történt köztem és az anyám között is [a történetet hallgasd meg az adásban]. Ha valami ilyesmi volt az életedben, akkor megértem, hogy rettegsz attól, hogy hálás legyél azért, hogy bárki is szeressen téged. És ezt is, én is most szeretetből mondom, úgyhogy vigyázz, nehogy bűntudatod legyen, mert időt töltöttem veled.”


• Beteges (?) féltékenység

• Szarok a komplexusra!

• Szeretetlenség és bűntudat

• A terápia élménye

• Mennyire tekintsem betegnek, aki sokat iszik?

• Hogy bánjak azzal, aki beteg, vagy aki nem beteg, és hogy bánhat velem az, aki beteg, vagy aki nem beteg?


Nézd meg az 87. Heti Agymosót, ha kíváncsi vagy a fenti témákra! Rövid (max. 7-8 mondatos) kérdésed a hetiagymoso@gmail.com címre várjuk.


A korábbi Agymosókat YouTube csatornánkon is visszanézheted:

https://goo.gl/Z2F9JF

Iratkozz fel!


Szereplők: Feldmár András, Ács Dániel

Utómunka: Huszerl Bence

This episode is from Heti Agymosó Feldmár Andrással whose proprietor has full ownership and responsibility on its contents and artworks. It was shared using Castamatic, a podcast app for iPhone and iPad.