CASTAMATIC Features

Jan. 7, 2020

Een gelukkig en sprankelend 2020 gewenst! En hoe kan Wijncast het nieuwe jaar beter inzetten dan met knallende champagnekurken. Of mag dat niet volgens de regels van de kunst? Wanneer mag een mousserende wijn zich eigenlijk champagne noemen? En zijn de Franse luxebubbels het prijsverschil met cava of prosecco waard?

Veel vragen en nog meer spetterende antwoorden krijg je in deze nieuwe aflevering met Kristel Balcaen. Zij is de 'Champagne Ambassadeur' voor België en weet letterlijk àlles over de goudgele bruisende godendrank. Of het nu gaat over de druiven, het terroir of de druk in de champagnefles die je kan vergelijken met een vrachtwagenband. De kennis bruist naar boven in deze drieëntwintigste episode van je favoriete wijnpodcast.

Al een kleine tip van de sluier: wat is ideale foodpairing bij een fles champagne? Frietjes van de frituur met mayonaise! Als je Kristel erover bezig hoort loopt het water je in de mond. Luisteren is de boodschap. 

Volg je @wijncast al op InstagramTwitter en Facebook? Een paar klikken en je mag het eerste goede voornemen van 2020 al afvinken. Meer afleveringen en wijn vind je natuurlijk op wijncast.com Santé!

This episode is from Wijncast whose proprietor has full ownership and responsibility on its contents and artworks. It was shared using Castamatic, a podcast app for iPhone and iPad.